caenfrdeitptes

Informació i novetats del món empresarialBlog Can Muntanyola

Divendres, 05 Gener 2024 12:16

Arrenca el circuit de recollida d'orgànica impulsat per GRID Granollers

Un grup d’empreses dels polígons de Granollers i Montmeló ha començat a recollir la fracció orgànica, procedents dels seus menjadors, cantines i cuines, de forma coordinada.

GRID Granollers ha posat en marxa aquesta iniciativa de caire col·laboratiu per facilitar la gestió de la fracció orgànica que es genera a les empreses dels polígons industrials.

Entre els seus objectius destaca, per una banda, facilitar l'adequada gestió del residu orgànic a les empreses i el compliment de la normativa recent i, per altra reduir l'impacte ambiental de les activitats econòmiques i sensibilitzar les persones treballadores als polígons.

La proposta s’ha plantejat de manera conjunta, per aprofitar l'eficiència de les recollides i promoure la col·laboració entre empreses, basada en la proximitat i els reptes comuns.

El mes d’octubre es va crear el circuit privat de fracció orgànica on participen les empreses, que ja han començat a gestionar de manera separada aquest tipus de residu que abans anava generalment a la fracció resta. Per la resta, el destí és l’abocador, on la seva descomposició genera emissions de metà, lixiviats i olors. El projecte permet que la fracció orgànica recollida es tracti a l’Ecopark de Montcada, i es valoritzi per generar compost i biogàs.

Les empreses mostren així el seu compromís amb la reducció dels residus que van a abocador i tenen impacte en el medi ambient. Actualment l’abocament a Catalunya es situa al 34% i l’objectiu per 2035 és que no superi el 35%.

La proposta ha tingut una bona acollida entre les empreses, que a més van voler ampliar la recollida als envasos generats a les cantines, màquines de vending, etc.

El projecte compta amb la participació d’empreses del territori com Staci Logistica Spain, Galfer, Lucta, Trace Logistica,Armoltec, Busch Ibérica, Haarslev, Shingels o AgCorp.

Ecointel i Gestió de Residus Cirera, encarregats de la recollida i gestió, facilitaran dades sobre les recollides que permetin avaluar l’impacte ambiental de la recollida.

A més les empreses participant gaudiran d'un preu més reduït durant els primers mesos d'implantació del projecte, formació gratuïta pels seus treballadors i acompanyament específic per a la sol·licitud de subvencions en aquesta línia. A principis del 2024 es farà una visita conjunta del grup a l'Ecopark de Montcada, centre de tractament tant de la matèria orgànica com dels envasos. Està previst avaluar l'impacte ambiental de la iniciativa conjunta a finals de 2024. 

Per més informació o per participar en el projecte es pot contactar amb grid@granollers.cat.

Darrera modificació el Divendres, 05 Gener 2024 12:17

Notícies

Més aparcament i un nou espai verd al po…

29-12-2017 Hits:5880 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Ja es pot deixar el vehicle en l'aparcament que s'ha ampliat al carrer Marconi amb el carrer Arquímedes del polígon industrial Congost. Amb aquesta ampliació l'aparcament ha passat de 212...

Llegir més

Més aparcament i un nou espai verd al po…

29-12-2017 Hits:5614 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Ja es pot deixar el vehicle en l'aparcament que s'ha ampliat al carrer Marconi amb el carrer Arquímedes del polígon industrial Congost. Amb aquesta ampliació l'aparcament ha passat de 212...

Llegir més

Subvencions per a l'adquisició de vehicl…

20-12-2016 Hits:6212 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

S'ha obert la convocatòria de subvencions per al foment de l'adquisició de vehicles elèctrics i de baixes emissions destinats al servei de taxi, a un ús comercial i a altres...

Llegir més

Assessorament a emprenedors a través del…

02-11-2016 Hits:6727 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Dijous 26 d’octubre vam començar un nou programa d’emprenedoria al punttic Muntanyola. Amb el títol “El meu negoci a les xarxes socials” hem volgut encetar un nova acció d’acompanyament i formació...

Llegir més

Oberta la 2a convocatòria del projecte “…

27-01-2016 Hits:3952 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Les empreses del sector del metall que contractin els participants del programa POIL podran accedir a una subvenció de 1.000 euros.

Llegir més

Calendari comercial - especial Nadal '15

23-11-2015 Hits:4063 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Calendari d'obertura autoritzada en dies Festius

Llegir més

Subvencions Programa de Garantia Juvenil

17-11-2015 Hits:3491 Notícies Can Muntayola Can Muntanyola - avatar Can Muntanyola

Subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de joves acollits al Programa de Garantia Juvenil

Llegir més