caenfrdeitptes

Jornades per identificar oportunitats d'aprofitament de simbiosis

Granollers entra en simbiosi1200x160

logo calendari50x5030/01/21 - TALLER PRÀCTIC PER IDENTIFICAR OPORTUNITATS DE CIRCULARITAT

Taller pràctic adreçat a empreses amb inquietuds sobre com esdevenir una empresa més sostenible i eficient en l’ús dels recursos (residus, aigua, energia, espais, logística...) per caminar cap a models de negoci d’economia circular. En aquesta sessió es cerca facilitar als assistents a identificar reptes, plantejar preguntes concretes, convertir problemes sense resoldre en idees i innovació, aprendre d’altres reptes i, en definitiva, a començar a treballar en com innovar amb els teus recursos sobrants.

Accediu al programa de la sessió Taller pràctic per identificar oportunitats de circularitat

 

logo calendari50x50 26/09/19 - AVALUEM RECURSOS MATERIALS

Com a les anteriors edicions, s’ha programat en el marc del cicle, una jornada específica de simbiosi industrial. La jornada, titulada «Granollers entre en simbiosi: Avaluem els recursos materials» es proposa per tal de fer una valoració del desenvolupament dels diferents projectes en aquest àmbit de treball així com el futur desenvolupament de nous projectes: GRID Granollers, Gestor energètic compartit, Xarxa d’aigua regenerada a Granollers o la deixalleria industrial del polígon Jordi Camp. Durant la jornada també es presentaran altres possibles línies de treball a nivell industrial, com el càlcul de l’empremta hídrica i de carboni de les empreses, el futur dels residus industrials i seva gestió o la creació de comunitats energètiques en polígons industrials. A més, es presentarà el cas d’èxit d’una empresa de l’entorn de Granollers que ha aplicat criteris d’economia circular a la seva activitat.

Accediu al programa de la sessió  Avaluem recursos materials

logo calendari50x504/10/18 - PROJECTES COL·LABORATIUS A L'ENTORN INDUSTRIAL DE GRANOLLERS

Sessió de presentació de resultats dels primers dos anys del projecte "Granollers entra en Simbiosi" i de les propostes col·laboratives que s'han presentat al llarg d'aquest temps per a les empreses i persones treballadores dels polígons de Granollers.

Accediu al programa de la sessió de Projectes col·laboratius

logo calendari50x50 1/02/18 - JAM SESSION: RECURS PLÀSTIC

Nova sessió per identificar guanys de la simbiosi a partir de les oportunitats de millora en la gestió del residu plàstic. La sessió cercà posar en comú alternatives i exemples d'ús i aplicació que estan generant un valor econòmic a partir del plàstic residual. Va comptar amb industrials, gestors i centre tecnològics i de recerca.

Accediu al programa de la sessió sobre Oportunitats del residu plàstic

logo calendari50x50  27/09/17 - SESSIÓ AMB ELS GESTORS DE RESIDUS INDUSTRIALS

Els gestors de residus poden ser un agent clau a l'hora d'aplicar els principis de la simbiosi i de l'economia circular. Aquesta sessió pretén compartir amb ells per una banda la visió de futur i per un altre el paper concret que poden tenir en les iniciatives específiques que es generen dins del projecte "Granollers entra en Simbiosi).

Accediu al programa de la sessió sobre Oportunitats per als Gestors de Residus

logo calendari50x50 26/11/16 -GESTIÓ, REUTILITZACIÓ I REVALORITZACIÓ DELS RESIDUS. INTRODUCCIÓ A LA SIMBIOSI INDUSTRIAL

Iniciem el projecte de "Granollers entra en Simbiosi" presentant la proposta de treball per als propers anys en aquesta nova àrea de desenvolupament econòmic lligada estretament a l'Economia Circular. I ho fem en el marc del Cicle d'Energia a la Indústria.

Accediu al programa de la sessió sobre Residus industrials i simbiosi industrial