caenfrdeitptes

Empresa i treballador/a

 banner empresaCOVID 200

 

11/06- Subvencions dirigides a micro i petites empreses del sector industrial i de serveis a la producció afectades econòmicament per la situació de crisis ocasionada per la COVID-19 per tal de poder fer efectiva la continuïtat de la seva activitat amb el manteniment dels treballadors/ores amb contracte indefinit. Fins l'1 de juliol

ORDRE EMC/78/2020, de 9 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a micro i petites empreses del sector industrial i de serveis a la producció de Catalunya afectades econòmicament per la COVID-19.

 

Infografia adreçada a Empreses: mesures de suport pel manteniment de l’ocupació

 

Mesures Pla de Reactivació Socieconòmica COVID-19

El Decret Llei 16/2020,de 5 de maig , de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19, desplega un conjunt de mesures per a la reactivació econòmica i manteniment de l’ocupació adreçades al treball autònom, microempreses i a persones treballadores en situació d’atur.

 

Ordre Ministerial Real Decreto 11/2020. per la que la Seguretat Social aprova una moratòria de les cotitzacions socials per a 12 sectors econòmics.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha donat llum verda a una ordre ministerial que preveu una moratòria que permetrà a les empreses i autònoms de 12 sectors econòmics suspendre durant sis mesos, sense cap mena d’interès, les cotitzacions socials que s’haurien d’abonar els mesos de maig, juny i juliol.

Els autònoms i empreses l'activitat de les quals no es trobi entre les indicades tenen la possibilitat de sol·licitar un ajornament de les cotitzacions socials amb un tipus d’interès del 0,5%, set vegades inferior a l'habitual per als pagaments que havien de realitzar en els mesos d'abril, maig i juny.

Per a més informació, a la pàgina web de la Moncloa.

 

La Finestreta Única Empresarial, del Departament d'Empresa, ofereix un servei d'atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l'Estat per fer front a la situació excepcional provocada per la COVID-19.

BUTLLETÍ INFORMATIU: Servei d'informació per a la creació i creixement d'empreses- Diputació de Barcelona
Informació publicada el 16/06/2020

BUTLLETÍ INFORMATIU: Servei d'informació per a la creació i creixement d'empreses- Diputació de Barcelona
Informació publicada el 27/05/20

BUTLLETÍ INFORMATIU: Servei d'informació per a la creació i creixement d'empreses- Diputació de Barcelona
Informació publicada el 9/05/20

 

ÀMBIT JURÍDIC I FISCAL 

ÀMBIT ECONÒMIC I FINANCER

ÀMBIT D'ORGANITZACIÓ I RECURSOS HUMANS

INICIATIVES EMPRESARIALS

ACCIÓ crea un marketplace empresarial Covid-19
L'Agència per la Competitivitat de l'empresa - ACCIÓ desplega  un servei d’oferta i demanda empresarial per fer front a l’emergència sanitària provocada pel Covid-19.

 

3a edició BStartup Health del Banc de Sabadell el programa derecolzament als projectes del sector de la salut en fases inicials  MedicalDevices,InVitroDiagnosis,Therapeuticss&Drugsye-Health.

 

TRÀMITS

Sol·licitar l'autorització de regulació d'ocupació temporal per força major per fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19

Presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO’s):

 INFORMACIÓ I GUIES

Mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació. Resum informatiu

Ajuts a l’activitat productiva, segons decret aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya

Guia de preguntes freqüents del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades

Preguntes freqüents sobre el programa 30 PLUS