caenfrdeitptes
Divendres, 17 Novembre 2023 12:18

Recollida de palets no valoritzables, per empreses dels polígons de Granollers i entorn

A través de GRID Granollers, el mes d'octubre es va posar en marxa un circuit de recollida de palets no valoritzables a cost zero per a les empreses de Granollers i entorn.  La recollida la realitza mensualment una empresa privada, que reutilitza aquests tipus de palets que altrament suposen un cost de gestió per les empreses donadores. La iniciativa es considera una bona pràctica ambiental, i un exemple de simbiosi industrial, a més de generar un estalvi econòmic per les diferents parts. Alguns estudis indiquen que de cada arbre es poden fer aproximadament 4 palets.

Us expliquem més detalls:

 

LA DEMANDA

Una empresa prepara entregues a clients en palets que s’utilitzen una sola vegada i que no recuperen. Com a part de la seva política de sostenibilitat volen fomentar l’ús de palets ja utilitzats per altres empreses, que altrament han de gestionar la seva adequada eliminació amb el cost corresponent.

Busquen palets de qualsevol tipus (americans, europeus o no estàndard en les seves mides) que hagin estat utilitzats ja i que es puguin reutilitzar, en bon estat. Els palets han de ser oberts a ran de terra com a mínim per 2 dels seus 4 costats.

Ofereixen transport i recollida al seu càrrec, sense cost.


EL BENEFICIS

  • Per l’empresa donadora: Reducció del cost de la gestió de residus dels palets.

  • Per l’empresa prenedora: Reconvertir el cost econòmic d’adquisició dels palets en un cost logístic menor de recol·lecció dels palets.

  • Pel medi ambient: Reducció del consum de fusta i foment de l’economia circular d’aprofitament de recursos existents. Així mat

T’INTERESSA SABER MÉS?


Si vols més informació o integrar-te al circuit de recollida, pots contactar amb grid@granollers.cat

Darrera modificació el Divendres, 17 Novembre 2023 12:39