caenfrdeitptes
Dimecres, 18 Mai 2022 14:52

GR-IDEES: la competició de models de negoci circulars de GRID

GR-IDEESés una proposta de Can Muntanyola que pretén connectar alguns dels materials disponibles al Mercat de Recursos de GRID amb la creativitat i l’emprenedoria de la comarca, per tal de crear nous negocis que siguin viables tècnicament i econòmicament.

 

GR-IDEES planteja el repte de crear negoci a partir de quatre recursos, que es desvetllaran el proper dia 26 de maig, i que seran el punt de partida d’un procés que s’allargarà fins a la darrera setmana de novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, moment en què es coneixerà el projecte guanyador.

 

A la competició hi poden participar persones emprenedores, estudiants, entitats, empreses, dissenyadors i tothom que tingui la visió d’un negoci a partir dels quatre reptes presentats. Ho poden fer a títol individual o també en grup.

 

En una primera fase es presentaran les idees en forma genèrica. Les sol·licituds seran avaluades per l'equip tècnic de Granollers Mercat per garantir que les propostes tenen inicialment viabilitat i orientació de mercat i s'ajusten a la filosofia de la competició. Un cop validades es confirmarà als participants el pas a la segona fase.

 

A la segona fase s’haurà d’elaborar un model de negoci que inclogui l’ús del recurs i el pla d’empresa corresponent. En aquesta fase, els projectes que ho desitjin comptaran amb el suport i acompanyament del Servei d’Emprenedoria de Granollers Mercat.

 

La proposta guanyadora serà seleccionada per un jurat format per un grup de persones expertes en diferents camps relacionats amb l'economia circular: la recerca, la innovació, la gestió dels residus, la proximitat, l'emprenedoria i la viabilitat dels negocis. Així, hi seran representades l’Agència Catalana de la competitivitat ACCIO, l’Agència de Residus de Catalunya, l’UPC, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i Can Muntanyola.

 

El projecte guanyador tindrà un acompanyament específic per a la posada en marxa del pla d’empresa, des d’assessorament tècnic, a cerca de finançament i socis a formació en les diferents àrees a reforçar.

 
 

GR-Idees és una proposta de GRID Granollers, una iniciativa impulsada conjuntament entre Granollers Mercat, l’Ajuntament de Granollers i les Associacions dels polígons de Granollers amb la finalitat de promoure la simbiosi industrial i crear polígons industrials competitius.

 

A través de GRID Granollers les empreses poden compartir recursos que ja no necessiten o que en fan poc ús per tal de posar-los en valor i que altres puguin aprofitar-los. Però també és un lloc de trobada per compartir i adherir-se a serveis i projectes col·laboratius que es promouen en el seu entorn amb la finalitat d'aprofitar les economies d'escala i facilitar les sinergies industrials i la cooperació empresarial. Mireu el vídeo de presentacióde GRID Granollers.

 

 
Darrera modificació el Dimecres, 18 Mai 2022 14:54