caenfrdeitptes
Dimarts, 09 Febrer 2021 11:06

Hub Ladboo Granollers per a les empreses

S'ha articular un projecte per a l'aprofitament dels equips informàtics obsolets de les empreses i reforçar el seu compartament socialment i ambiental responsable que s'estructura en dues parts:

1) Creació del Hub Labdoo Granollers per al sanejament d’equips que seran aprofitats per escoles, entitats i famílies amb pocs recursos

Granollers es suma al projecte de la xarxa social col·laborativa Labdoo que treballa amb ordinadors i material informàtic amb l’objectiu de sanejar-los i fer-los arribar a les persones que els necessitin reduint així l’escletxa digital a la ciutat. Hem creat el Labdoo City Hub Granollers que és punt de recollida i de recuperació del material informàtic.

El punt d’entrega dels ordinadors és a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Alumnes del cicle formatiu de grau mig d’informàtica de l’institut Carles Vallbona treballaran en el sanejament del material informàtic que es reculli per donar-li un segon ús. Aquesta feina seram pràctiques incloses en els seus estudis.

La plataforma GRID Granollers ja ha fet la primera aportació de material, provinent de l’empresa Vivace Logístic.

A més el projecte contempla una sortida pels equips que no poden ser reparats i ho fa en col·laboració amb un conjunt d’instituts que els faran servir per la formació a l’aula dels seus estudiants. Aquests podran manipular els equips i especejar-los per adquirir coneixements pràctics a més de teòrics.

3) Repartiment dels ordinadors sanejats a aquells centres i entitats que treballen amb families amb necessitats en aquest àmbit ("bretxa digital")

Aquesta col·laboració també s’ha iniciat amb equips aportats per l’empresa Vivace logística.

 

Si teniu interès a participar d’aquesta iniciativa, podeu contactar amb grid@granollers.cat

Darrera modificació el Dimecres, 17 Febrer 2021 14:27