caenfrdeitptes
Dilluns, 22 Juny 2020 12:08

Granollers completa el canvi en la recollida de residus per càrrega lateral

Al juny ha finalitzat la segona i última fase d'implantació de contenidors de càrrega lateral, un nou sistema de recollida dels residus que obliga que tots els contenidors estiguin situats al costat dret del carrer, segons el sentit de la circulació. El canvi ha afectat al voltant d'un centenar d'àrees de contenidors de la ciutat, a més de la substitució de 220 contenidors de paper i cartró (blau) i envasos (groc), per part del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. A dia d'avui resten per canviar 10 àrees de contenidors que presenten algunes dificultats tècniques i que es preveu anar substituint al llarg d'aquest any i el proper. Els únics contenidors que falten per substituir són els de vidre que, segons previsions del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, es canviaran a partir de gener de 2021. 
La primera fase del canvi a càrrega lateral es va fer el mes de novembre passat i va comportar la substitució de 240 contenidors, també de paper i cartró i d'envasos, d'un centenar d'àrees.
El sistema de recollida per càrrega lateral escurça el temps en què el camió buida el contenidor (de 3 minuts a 1 minut) i, per tant, genera menys cua de trànsit al darrera. A més, aquesta operació és menys sorollosa. També contribueix a que les àrees de contenidors estiguin més netes ja que es netegen els desbordaments dels residus en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors.
Darrera modificació el Dilluns, 22 Juny 2020 12:15