Aquesta 5ena edició del Cicle Tècnic d’Energia a d’Indústria està organitzada per Granollers Mercat amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia i del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya. També es comptarà amb la col·laboració d’altres agents en algunes de les activitats programades.
La cinquena edició del cicle consolida la realització de dues activitats que en les darreres dues edicions han tingut molta acceptació entre els assistents: les visites a empreses amb casos d’èxit a l’entorn de Granollers i la jornada Granollers entra en simbiosi, en la que es detallen tots el projectes col·laboratius que es treballen des de Granollers Mercat, en els diferents àmbits vinculats amb l’economia circular: energia, aigua, residus, mobilitat...
Aquesta edició, a més, incorpora com a novetat la celebració d’un Marketplace centrat en la innovació en el vector energètic de les empreses.
En aquesta edició es realitzaran també dues jornades, cadascuna de les quals amb format i objectius diferenciats.
Recordar-vos que el cicle s’emmarca en la línia de treball de Granollers Mercat de foment de l’activitat empresarial, a través de la promoció de l’eficiència i l’estalvi energètics i les fonts d'energia renovable, i la millora de la competitivitat dels polígons industrials.
El cicle d'enguany preveu les següents jornades
Consulteu les temàtiques i les dates provisionals1a Jornada: Climatització d’empreses i naus industrials
Data: Maig 2020 -a concretar-
Lloc: A concretar
Contingut: Segons fonts oficials de l’IDAE, la climatització d’oficines pot arribar a representar el 47% del consum energètic d’aquestes. En el cas de les naus industrials, aquest consum és molt divers, ja que de forma general està vinculat al procés productius i a mantenir espais a una temperatura constant, donat el tipus de producte o procés que dins d’aquest hi té lloc. És el cas de les cambres frigorífiques o de congelació, o emmagatzematge de líquids amb temperatures de solidificació elevades, però també la climatització dels espais de treball dins d’aquestes naus.
El correcte disseny dels espais a climatitzar utilitzant dissenys, configuracions i materials especials, ajuden a reduir la demanda tèrmica. Però també equips eficients, sistemes de recuperació de calor o d’altres alternatives innovadores de control redueixen el consum energètic necessari per a cobrir la demanda de clima.
La jornada preveu afrontar aquesta temàtica, aportant informació per iniciar remodelacions d’espais, canvis de maquinària o nous projectes de climatització tant les empreses com a les mateixes naus industrials.
2a Jornada: Marketplace innovació en el vector energètic de l’empresa
Data: 22 de setembre
Lloc: Can Muntanyola
Malgrat que el vector energètic a les empreses és un aspecte que ja es porta anys treballant, la situació actual de reducció dels costos de producció i la reducció de l’impacte ambiental de les empreses fan que la innovació en aquest àmbit sigui constant, tan pel que fa a nous equips, productes, materials o serveis, com en la implementació de projectes de forma innovadora. Aquest marketplace tindrà lloc durant tot un matí a Can Muntanyola i preveu dos espais. Un primer amb ponències motivacionals i presentació de projectes locals innovadors i un segon amb un espai expositiu on entitats vinculades amb la innovació en aquest vector presentaran els seus serveis, projectes...
Durant el marketplace es presentaran els guanyadors del Concurs de projectes innovadors locals en l’àmbit de l’energia.
3a Jornada: Granollers entre en simbiosi. Avaluem els recursos materials i les oportunitats de col·laboració.
Data: Novembre 2020.
Lloc: A concretar
Durant aquesta activitat es presentaran els diferents projectes que s’estan treballant des de Granollers Mercat per tal de fomentar la simbiosi industrial i l’economia circular. La jornada permetrà conèixer de primera mà el desenvolupament de projectes com la plataforma GRID Granollers, el projecte Granollers entre en simbiosi, la deixalleria industrial, els serveis de gestió energètica compartida, l’avaluació del potencial solar, o l’abordatge de la mobilitat col·lectiva als polígons, entre d’altres. També es compartirà amb els assistents els resultats de la certificació dels polígons Congost, Jordi Camp i Coll de la Manya, i les seves implicacions.
4a Jornada: Visita a cas d’èxit industrial de Granollers
3r Trimestre de 2020. A tancar amb l’empresa
Visita a una indústria de l’entorn immediat de Granollers, per tal de conèixer de primera un cas d’èxit d’un projecte relacionat amb el vector energètic.
Les visites són per a grups reduïts de persones treballadores a les empreses ubicades en els polígons de Granollers i Montmeló.
A qui s’adreça
El cicle va dirigit en primer lloc a empreses industrials ubicats en els polígons de Granollers i del seu entorn. També va dirigit a empreses amb elevats consums d’energia així com a emprenedors, enginyeries i consultories que ofereixen serveis a aquestes empreses.
Organitza:
Col·laboren: